“ Έχοντας τις ρίζες της στο Βουδισμό, η προσέγγιση αυτή σας βοηθά να μετατοπίσετε τις σκέψεις σας από τις συνηθισμένες σας ανησυχίες ”

Η θεραπεία Mindfulness (MfS) έχει τις ρίζες της στο Βουδισμό. Πρόκειται για μια προσέγγιση που σας βοηθά να μετατοπίσετε τις σκέψεις σας από τις συνηθισμένες σας ανησυχίες προς τη δημιουργία μιας ουσιαστικής σύνδεσης και εκτίμησης της στιγμής και ακόμα περισσότερο της ζωής σας. Σας καθοδηγεί να αποδεχτείτε τις εμπειρίες της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένων των οδυνηρών συναισθημάτων, αντί να αντιδράτε σε αυτά με αντιπάθεια και αποφυγή. 

Ο στόχος της εξάσκησης είναι να επιτύχετε μια κατάσταση επαγρύπνησης, να εστιάσετε στη χαλάρωση δίνοντας σκόπιμα προσοχή στις σκέψεις και τις αισθήσεις σας χωρίς κρίση. Όπως ο είπε Eckhard Tolle, «Στους σημερινούς βιαστικούς ρυθμούς ζωής, όλοι σκεφτόμαστε πάρα πολύ, αναζητούμε πάρα πολλά, θέλουμε πάρα πολύ και ξεχνάμε τη χαρά της απλής ύπαρξης». 

Το MfS σας προσφέρει την ευκαιρία να μάθετε πώς να ηρεμήσετε το μυαλό σας, να συνδεθείτε με το σώμα σας, να σας διδάξει δεξιότητες χαλάρωσης και αναπνοής.

Αυτή η θεραπεία είναι καλή για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα ήρεμο μυαλό, ένα χαλαρό σώμα και σημαντικές διαπροσωπικές σχέσεις. Βοηθά τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας: στη θεραπεία της κατάθλιψης, των διαταραχών άγχους, της κατάχρησης ουσιών, της διατροφικής διαταραχής, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, τις συγκρούσεις ζευγαριών.

Η εξάσκηση του MfS βελτιώνει τη συνολική ευημερία ενός ατόμου μαθαίνοντας πώς να συμμετέχει πλήρως σε δραστηριότητες, να απολαμβάνει απλές απολαύσεις και να αντιμετωπίζει καλύτερα δύσκολα γεγονότα ζωής. Το MfS βοηθά στη δημιουργία μιας αυθεντικής σχέσης με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Στη βελτίωση της μνήμης, στην αύξηση της συγκέντρωσης και της προσοχής, στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και της αϋπνίας. 

Αντιμετωπίζονται αγχωτικές καταστάσεις και οδηγεί στη ρύθμιση των εθιστικών συμπεριφορών (π.χ. αλκοολισμός, υπερκατανάλωση τροφής). Επίσης ωφελεί τα άτομα με σωματικές δυσκολίες καθώς ανακουφίζει από το άγχος, μειώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει τον χρόνιο πόνο, μειώνει τις γαστρεντερικές δυσκολίες και βελτιώνει τον ύπνο.

Καλέστε στο 694 915 9078 για να μιλήσουμε και συνεννοηθούμε για το ραντεβού σας.